30 okt Slow down and Live now!

Sinds ik terug ben van onze wereldreis,
besef ik wat ik allemaal uit de grond heb gestampt, in iets meer dan een jaar tijd…
Het overweldigd mij NU eerlijk gezegd ook wel een beetje allemaal….
 
3 edities van het Happiness café
eigen kaarten en tassen lijn
Diverse Workshops ontwikkeld en gegeven voor bedrijven en vrouwelijke ondernemers
Persoonlijke coachingstrajecten ontwikkeld en gegeven
Dagvoorzitter & business trainingen gevolgd….
Dagvoorzitter voor Schrijf! 2016 en 2017
Een eigen Workspace en workshopruimte opgezet
En zoveel meer wat bij een eigen bedrijf komt kijken
Ja, ik ben trots en heel dankbaar voor dit proces.
 
Maar nu? Moet ik weer verder in hetzelfde tempo?
Kan ik dat nog steeds en nog belangrijker wil ik dat wel?
Op wereldreis heb ik gezien en ervaren waar het (wat mij betreft) omdraait in het leven…
Een (rustig) leven, dichtbij de natuur, dieren en met veel liefde, liefde in ons gezin, met familie en vrienden. En natuurlijk hebben we allemaal een unieke gave en energie waar we onze talenten mee mogen uitdrukken en geld mee kunnen verdienen. Dat hebben we nu eenmaal nodig, tot een bepaalde hoogte.
Het gevaar van onze westerse maatschappij in dit (geld) systeem, is dat we steeds meer willen. We gaan maar door, door, door, tot we er letterlijk bij neer vallen. Klachten krijgen, niet meer weten of we naar ons hart luisteren. We raken uitgeput en doen alleen nog maar de dingen vanuit ons hoofd die geld en/of schijnveiligheid opleveren. Bah, altijd maar meer en meer, ik herken het ook bij mijzelf, het zit er toch in gebakken en zo zijn we opgeleid. Steeds een stapje verder en een beetje beter en eigenlijk ben je er dus nooit….
De belangrijkste dingen komen later wel, meer tijd voor je kinderen, je hobby’s, sporten en reizen. Eerst carriere maken, meer geld verdienen en later van genieten.
 
En zo is het dus niet, zo is het leven echt niet bedoeld!
We zijn erin doorgeslagen. Grote bedrijven kijken naar de cijfers, niet naar de mensen, sterker nog wij zijn de cijfers.
Het gaat niet over het menselijke, de verbinding met elkaar en het gevoel, de intuïtie. Gewoon doen wat je gevraagd wordt, dat begint immers vroeg genoeg …op school.
 
Gelukkig zijn we nu in een fase dat we bewuster zijn dan ooit en we beseffen dat jezelf de keuze hebt, je hoeft niet mee te gaan in de RAT RACE. Terug naar de basis, van binnen naar buiten.
 
De wereld heeft zoveel te bieden, er zijn zoveel kansen en mogelijkheden om het anders in te richten. Simpeler, zonder ego’s en angst voor het onbekende.
We zijn er maar zo kort, een kleine flits in de tijd op deze aarde.
Alles is relatief, Wat vind jij belangrijk en waar geef jij bewust aandacht aan? Als morgen je laatste dag is? En je NU even stil mag staan. Waar heb je dan spijt van? De dingen die je wel hebt gedaan of niet hebt gedaan?
En die dingen die je niet hebt gedaan, kun je vanaf nu alsnog gaan ontdekken. Jezelf uitdagen een keer iets anders te proberen. Al is het vandaag een andere route naar huis. Gewoon, in eerste instantie voor de lol en wellicht geeft het je een nieuw perspectief en energie.
 
Wellicht sta je al zo in het leven, dat is super.
Toch zijn er vast momenten, die je in de war brengen…
Doe ik het wel goed? Moet ik meer? Of toch die grote opdracht aannemen? Of met mijn werk stoppen? Dat kan toch niet? Wat zijn de reacties dan? Zo blijven we in ons hoofd rond spinnen en het brengt je zo weinig. Toch is het super menselijk en hebben we het allemaal.
Ik herken het in ieder geval…. practice what you preach.
De kracht is om meer bewust te worden van je gedachten en patronen. Weten dat iedere keuze die je maakt, leidt tot een verandering en hopelijk tot een verandering die je wilt in je leven.
 
Dus? Slow down and live now. Dat is mijn motto en tevens persoonlijke herinnering voor iedere dag.
 
Want JA,
ik wil blijven dromen en vanuit mijn diepste verlangens blijven groeien en creëren, dat zit in mij en voed mijn ziel.
Oh dat voelt zo fijn, dat alle vezeltjes en cellen in je lijf wakker worden 🙂 Er gebeurt iets van binnen en vervolgens ga ik stralen, dat hoor ik dan van anderen of zie ik op een selfie;-) en dat weet ik…. dit is een goede keuze!
 
Zoals (ff heel wat anders) aandacht geven aan mijn acteer en theater kriebels, die ik vroeger als klein meisje al had en de studio’s in Aalsmeer heb platgelopen als figurant in GTST en Onderweg naar Morgen. Na mijn wereldreis heb ik besloten om juist aan dit soort dingen meer aandacht te geven. En ik ben op zoek gegaan naar de mogelijkheden, ik vond niet gelijk iets wat mij aansprak, maar heel snel daarna kwam er iets op mijn pad.
‘Toevallig’ ben ik Lynn tegen gekomen die net een eigen theater school: Flynnk School of Performing Arts is begonnen, direct een klik en super enthousiast! Nu camera acteerlessen en heb ik twee weken geleden al meegedaan in een commercial. Echt lachen!
En ik doe momenteel bewust nog meer dingen die mijn ziel voeden. Zoals een fotografie cursus, (Yin) Yoga en paardensport.
 
Op dit moment ontwikkel ik een nieuw programma voor Act for more Happiness 2018 met een Kick- off Happiness Theater Event in het Wilmink theater in januari. Dit is echt super gaaf! En als je dit leest en je voelt daar wil ik bij zijn of aan deelnemen? Let me know!
Schrijf je alvast in om als allereerste op de hoogte te zijn van de datum en uitnodiging.
 
Tja, toch best veel allemaal, nu het zo geschreven staat, maar tegelijkertijd realiseer ik mij, dat ik met SLOW DOWN niet bedoel; Ga niets doen. Slow down, betekend: KIES, LEEF je leven BEWUST en vanuit je HART. Live now; Spreekt voor zich, wees bewust van je kostbare tijd in dit leven, op deze prachtige aarde.
 
Namasté
 
X Wendy
 
Hierbij de (tijdelijke) link om je in te schrijven voor het volgende HAPPINESS THEATER EVENT

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.