Wat fijn dat je er bent! Ga je met mij mee op reis?

Tijdens onze wereldreis, zo’n 5 jaar geleden, bezocht ik voor het eerst een cacao farm in Costa Rica.
Verwonderd liep ik langs de cacaobomen, echt niet wetende dat zo’n prachtige boom deze speciale vruchten bevat met de kostbare cacaobonen. De vruchten worden met de hand geoogst en gefermenteerd gedurende een week en daarna gedroogd in de zon. De bonen worden geroosterd en fijngemalen tot de puurste vorm van Cacao. Voor het eerst in mijn leven proefde ik deze rauwe cacao, zonder suiker, melk en aroma’s, heel anders dan ik gewend was van de supermarkt. De meeste chocolade producten in de winkel bevatten niet eens cacao. De smaak van rauwe cacao is bitter en puur, het is even wennen, maar daarna wil je niet meer anders!

Door ceremonies te volgen in binnen en buitenland, ben ik meer in verbinding gekomen met Cacao. Het voelt voor mij als thuiskomen, het activeert mijn intuïtie en innerlijke wijsheid. Het inspireert en ik voel een duidelijke “soul calling” om de connectie te verdiepen en te delen met anderen. Tevens volg ik een Cacao facilitator opleiding die mij de verdieping en tools geeft om op mijn eigen authentieke wijze  Cacao ceremonies te faciliteren.

 

HISTRORY OF CACAO 

 

KA’kaw (zoals de maya’s het noemden) komt oorspronkelijk uit Mexico en het Noorden van Zuid Amerika. Rauwe Cacao werd zo’n 5000 jaar geleden door de Maya’s ontdekt. Het werd gezien als “voedsel voor de goden” en gebruikt voor belangrijke rituelen. Het werd enkel door de elite gedronken en gebruikt als medicijn. Voor de Maya’s was cacao zeer heilig, het was de opener van de poort naar de kosmos, een hartelixer. Pas in de 20ste eeuw kreeg de ‘normale’ mens toegang tot dit heilige goedje. Dit kwam doordat in 1828 het geheim van de cacao door de Nederlander Casparus van Houten werd ontdekt. Hoe het vet uit de bonen te verwijderen, waarbij cacaopoeder en cacao boter ontstond.

VOORDELEN VAN CACAO

Cacao is het medicijn van het HART. Vandaag de dag weten we ook wetenschappelijk wat de lichamelijke en emotionele voordelen zijn van de helende werking van Cacao;

 

– ’s Werelds nummer 1 antioxidant en vol met mineralen o.a. ijzer, koper, magnesium, zink en chroom.
Het beschermt je lichaam van vrije radicalen, om het verouderingsproces tegen te gaan en zorgt ervoor dat je lichaam gezond blijft.- –  Helpt het lichaam om de bloeddruk te reguleren.
–  Zorgt het voor een gebalanceerde hormoonspiegel. 
–  Boost je immuniteit.
– Cacao bevat theobromine en cafeïne, dit stimuleert je brein en lichaam.
(Deze stoffen komen in zulke geringe hoeveelheden voor dat ze niet kunnen leiden tot nervositeit.)
– Cacao is niet verslavend
– Het regelt de endorfine productie van het lichaam, dit geeft een aangenaam en voldaan gevoel.
– In Cacao zit tryptofaan deze stof geeft je serotine gehalte een boost, waardoor je je ontspannen,  blij en vrolijker kan voelen.
– Cacao bevat een onverzadigd vetzuur, oliezuur genaamd, dat goed is voor je cholesterol.

 

Met meer dan 300 chemisch geïdentificeerde verbindingen, is dit het meest complexe voedingsmiddel op aarde. Er zijn dus heel wat gezondheidsvoordelen verbonden met cacao, die een positieve invloed hebben op jouw fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Dit geldt nog meer wanneer je ervoor kiest om cacao op een intelligente manier te consumeren.
Verder nog belangrijk; niet te gebruiken bij Ssri medicatie (anti- depresiva en slaapmedicatie) en niet in combinatie met alcohol en drugs.

 

CACAO CIRCLE

 

Cacao brengt je naar je gevoel, het opent je hart en activeert je intuïtie. Hierdoor kun je een sterkte verbinding voelen en in contact komen met je innerlijke wijsheid en hogere zelf.

 

Tijdens mijn cacao ceremonie’s creëer ik een fijne space waar je veilig en in rust een moment voor jezelf hebt. Met een mooie connectie, heldere intentie en de cacao gaan we door middel van muziek, meditaties, ademhaling en visualisaties naar jouw onderbewuste, een reis naar binnen. Daar waar alle schatten verborgen liggen en zoals Einstein erkent; “ de intuïtieve geest is het ware geschenk voor de mensheid”  Want voor 95% van je dagelijkse functioneren wordt je aangestuurd vanuit je onderbewuste, dus als je meer toegang krijgt tot dit gedeelte word je meer bewust van jouw gedrag, patronen en gevoelens. Hierdoor kun je mooie inzichten ontvangen voor meer bewustwording en groei. Cacao is geen quick fix en het zal je geven wat je in het moment nodig hebt. De spirit van cacao is vrouwelijk moederlijk en heel zachtaardig.

Mijn ervaring is, dat Cacao een hele fijne en liefdevolle ondersteuning geeft en een verrijking is voor je persoonlijk ontwikkeling.

 

Graag deel ik mijn liefde voor cacao en passie voor persoonlijke ontwikkeling met je.
Ga met mij mee op reis en ervaar de kracht van ceremoniële Cacao!

Hieronder vind je meer informatie over de volgende bijeenkomsten.
Tevens faciliteer ik ook Cacao Circle’s door het land of in het buitenland op locatie.

CACAO CIRCLE 

” Activate your devine Intuition”

(privé) Workshop op locatie of incompany 🔅

Organiseer je zelf een evenement of retraite en wil je een workshop of Cacao ceremonie door mij laten begeleiden? Neem dan gerust contact met mij op (info@wendydewit.nl) en dan we bekijken samen de mogelijkheden

Woensdag 22 mei 2024
CACAO CIRCLE

De ceremoniële Cacao opent je hart en verbind je met je hoogste zelf, je eigen kracht en waarheid. Afgestemde meditatie, visualisatie en muziek ondersteunt je in jouw reis naar binnen, zal je geest verstillen en je hart openen.

Een inspirerende en vooral ontspannende avond voor jezelf; ontmoet, vertraag, ontvang en open jouw hart!

 

Tijd: 19:00 uur t/m 22:00 uur
Ticket:  €45- p.p.
Incl. Inspiratiekaarten en healthy snacks.
Waar: Kleine kerkje in Buurse 

 

Beperkte plaatsen omdat we de groepen niet te groot willen maken.
Hieronder kun je veilig betalen.
In de week voorafgaand dit event, ontvang je alle details en info over de voorbereiding.

Bestel je ticket hier!

Zaterdag 22 juni 2024  🔅 

 

MIDSUMMER CACAO CEREMONY

 

10:00  – 13:00 Cacao ceremonie by Wendy
14:00 –  17:00  VISION Journal  (boek) Lancering. Je bent hiervoor uitgenodigd, maar je hoeft uiteraard niet te blijven.

 

Ticket:  €49,00- p.p. 

 

Waar: Kleine kerkje in Buurse 

In de week voorafgaand dit event, ontvang je alle details en info over de voorbereiding.

Bestel hier je ticket!

Reviews

 

 

CACAO CIRCLE 

“She reminds you of who you truly are”