24 mrt DREAM THE DESTINATION AND START LIVING THE JOURNEY …

Bovenstaande titel stond op een busje van een reis organisatie. Ik vond het een hele mooie quote, vooral omdat het ons raakt en zo herkenbaar is.  Twee weken geleden zijn wij vertrokken, eigenlijk niet weten waar we aan beginnen, alleen de vluchten staan vast en de eerste week in Kaapstad. Dat geeft een onbeschrijfelijk gevoel, zo open en vol overgave een nieuwe journey aangaan. Voor ons is dat best verslavend en tegelijkertijd ook heel spannend. Voor 5 maanden kun je je immers niet voorbereiden op alles wat komen gaat. Dus ‘de tijd’ loslaten en compleet in het NU leven, levert het fijne gevoel op. Zodra de gedachten op spelen; Hoe gaan we reizen? Is het wel veilig? Waar slapen we morgen? Hoe zou alles gaan? Dan krijgt angst weer meer de ruimte, maar dan kun je weer in het NU ademen en dankbaar voor het moment zijn. Dan gaat het weer allemaal vanzelf en goed zoals het gaat.
Gelukkig ook een herkenbaar gevoel van onze 4 maanden trip, precies twee jaar gelden naar Australie, Nieuw Zeeland en Fiji. Ook absoluut niet wetende waar we aan begonnen en waarbij elke dag nieuw is, nieuwe ontdekkingen en ervaringen op doen met ons gezin. Zintuigen staan volledig open. Deze reis heeft ons veel gebracht. Eerst onbewust en later bewust. Vooral als je terug bent in Nederland dan pas ” vallen de kwartjes”. Na de reis van twee jaar gelden hadden we bijvoorbeeld veel meer behoefte aan stilte en natuur. Daar waar we eerder 2x in de week in de stad liepen, lopen we nu veel liever lekker in de bossen of gaan we erop uit.   Onze bewustwording en mindset is veranderd. We zien en voelen veel meer wat belangrijk voor ons is en maken hierop onze keuzes. En na de reis zag ik veel meer mogelijkheden, de wereld is wonderlijk, heeft zoveel mooi’s te bieden en we hoeven er alleen maar op een goeie manier gebruik van te maken en te zorgen dat het nog beter te gebruiken is voor onze kinderen en zo verder. Dus iets creëren wat van betekenis is voor jezelf en voor anderen, de wereld een beetje mooier maken, dat zou fantastisch zijn. Ik geloof erin dat iedereen hier een belangrijke rol in speelt.
De eerste week stond vooral in het teken van het reisritme ontdekken,  Kaapstad verkennen en ons voorbereiden op wat we willen zien en hoe we dit gaan uitvoeren. We hebben besloten om een auto te huren en via Air B&B, lodges, safari tenten en selfcatering appartementen onze nachten door te komen. Meestal gaat dit goed, inmiddels 3x via Air B&B heel erg goed geslaagd.  Het  valt op ons op dat de appartementen en air B&B hier heel erg schoon zijn, alles extreem goed is beveiligd. Dat is in het begin even wennen.Voel je je enorm opgesloten en juist onveilig, maar nu geeft het ons een veilig gevoel en hebben we ook ervaren dat het niet overal zo is. We zitten nu midden in een National Park en we hebben een hele grote open tuin, helemaal niet beveiligd verder, behalve dat net als in Nederland de deur op slot gaat s’avonds.
Het reizen met de kinderen gaat heel erg goed. Soms wat vermoeiend als ze op de achterbank met elkaar ruzie maken (dat was twee jaar geleden niet het geval, toen was Bing hier nog iets te klein voor 😉 ) en op een ander moment weer hand in hand de wereld ontdekken.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.